Diktbok av Christina Aas – Døren som ble lukket, står åpen nå

Jeg har ikke mye erfaring med å lese diktbøker, men innser at jeg er veldig glad i dikt. Derfor hoppet jeg på muligheten til å bestille bok fra debutant Christina Aas når hennes ferske diktsamling traff markedet.

Nå har jeg kun lest igjennom, og dvelt ved mine personlige favoritter. Det er likevel tydelig at det er mer å ta tak i her, så jeg vil åpne den jevnlig fremover. Likevel vil jeg skrive litt om min første erfaring med boken.

Den er vakkert bygget opp i 3 deler, hvor vi følger en tråd fra et voldelig forhold, til veien ut av dette og til slutt det å finne samhold og varme i andre.

Det første som slo meg var at jeg kjenner flere som burde lese denne, og kommer til å anbefale den videre. Boken er ærlig, søt, empatisk og jeg-personen innehar en beundringsverdig selvinnsikt og styrke. Den setter ord på følelser og situasjoner som både er lett gjenkjennelig og veldig personlig.

Mine favoritter

Som en kan forvente er det noen dikt som stikker dypere enn andre. Dette er et par av mine favoritter. Jeg vil ikke dele mer, da boken heller bør plukkes opp og leses.

For en som ikke har mye bevandring med dikt (som tidligere nevnt), så har denne definitivt vekket nysgjerrigheten på å utforske mer i sjangeren.

Den føltes rett ut som en god vin på en stille, regntung lørdagskveld.

En samtale med en god venn jeg ikke har sett på en stund.

Omslaget

Jeg likte det veldig godt, at omslaget formidler en hver sin side av en dør. For boken er virkelig det, en dør. Den tar det fra to forskjellige steder, en kort reise som likevel er lang. For huset må jo bygges for døren.

Det var god inspirasjon, og jeg ble liggende å fundere når jeg hadde lest den ferdig. Tenke på egne erfaringer, venners erfaringer og den generelle, knusende selvhevdelsen verden så ofte virker fullstendig konsumert av. Så dukker en ned i denne og husker at mennesker også har en annen side, full av empati og medfølelse. Gode intensjoner og fortryllende vennskap.

Og da tenker jeg, at dette er kunst, denne lille diktboken.

Så kan jeg ikke annet enn å beundre og la meg inspirere av forfatterens nærhet og åpenhet i diktene. Skulle ønske jeg var like modig.

0
    0
    Min handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken